Подолання утворення вапняного нальоту

Кальцій є натуральним компонентом води у природньому середовищі. Разом із Магнієм, Кальцій формує показник так званої жорсткості води. Жорстка вода містить велику кількість іонів кальцію котрі завдяки своїм буферній здатності, виконують роль стабілізатора рН середовища. Сама по собі жорстка вода не завдає жодної шкоди організму тварини, але формування вапняного нальоту з часом починає блокувати проточність води через ніпельні поїлки. Першою ознакою цього є протікання поїлок, а наслідком: волога підстилка і завищені показники використання води.

Вирішення проблеми
Багатофункційний засіб на основі комбінації органічних кислот вирішує проблему видаляючи накип і вапняні відкладення у лініях водопостачання, системах туманоутворення і охолодження.

Чого слід очікувати
Використовуючи такий засіб можна запобігти утворенню накипу або усунути будь які, уже сформовані, неорганічні відкладення.

Вибираючи такого типу засоби слід звертати увагу на наступні показники: корозійність, низьке піноутворення, а також властивість легко змиватись не залишаючись на поверхнях.


Результат взємодії із крейдою

Для візуалізації розчинної здатності, шматок крейди помістили у 2% і 5% розчини засобу. На рисунку показано ефект дії після 7 і 24 годин. Шматок крейди повністю розм’якшився і з незначним рухом розпався (Рис.1). Це свідчить про полегшення усунення відкладень кальцію і видалення утворення накипу із поїльних систем.

(Рисунок 1)

Використання комбінації кислот і стабілізованого перекису водню

Інші мінерали, такі як залізо і марганець, також можуть випадати в осад в системі водопостачання. Насправді біоплівка є комбінацією неорганічних і органічних забруднень. Тому використання комбінації кислот із стабілізованим перекисом водню може бути більш ефективним.